Sepetin şu an boş
Kontür Makyaj
Özellikle son yıllarda gitgide daha popüler hale gelen bir makyaj tekniği olan kontür makyaj ile henüz tanışmadıysan şimdi makyajın gücüne inanmanın tam zamanı! Çünkü kontür makyaj uygulaması sayesinde yüzünde ışık oyunları yaratabilir, böylelikle yüz hatlarını kusursuz bir görünüme kavuşturabilirsin. Üstelik makyaj kontürü tekniğini bir kez öğrendikten sonra iş tamamen senin yaratıcılığına kalmış. Yüz hatlarının yanı sıra burnuna ve dudaklarına da kontür uygulayabilir, gölge ve ışık oyunlarından dilediğince yararlanabilirsin.
Yalnızca birkaç küçük makyaj hilesiyle daha çıkık görünen elmacık kemiklerine, daha biçimli görünen yüz hatlarına ya da daha kalkık görünen bir buruna kavuşmak istiyorsan haydi başlayalım! “Kontür nedir?” ya da “Yüz kontürü nasıl yapılır?” gibi sorularının yanıtlarını aşağıda bulabilirsin.
Kontür Makyaj Nedir?
Kontür makyaj, cildin doğal renginden daha açık ve koyu tonlarda ten makyajı ürünleri kullanılarak yüz hatlarını boyutlandırma uygulamasıdır. Kullandığın açık ve koyu tonlar sayesinde cildinin kontür uyguladığın bölgesini aydınlatabilir ve gölgelendirebilirsin. Bu sayede yüz hatlarını belirginleştirebilir, daha biçimli ve keskin hatlı makyaj uygulamalarına imza atabilirsin.
Kontür makyaj başlarda yalnızca makyaj artistleri tarafından yapılan bir uygulama olsa da bu tekniğin artık günlük makyaj uygulamalarında da sıkça kullanıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sen de bu tekniği öğrenip kusursuz makyaj uygulamaları yapmak istiyorsan ihtiyacın olan malzemelere ve kontür makyaj tekniğinin detaylarına göz atmaya geçelim.
Kontür Makyaj İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Kontür makyajı ürünleri arasından seçim yaparken cildinin rengini göz önünde bulundurmayı unutma. Cilt renginden bir ton daha açık ve koyu renkteki ürünleri tercih ederek oldukça doğal görünen makyaj uygulamalarına imza atabilirsin. Kontür yapmak için seçebileceğin birkaç makyaj malzemesi alternatifi var. Makyaj tarzına ve alışkanlıklarına göre sana en pratik gelen seçeneği tercih edebilirsin.
Kontür Paleti
Kontür paletlerinin içeriğinde ihtiyacın olan koyu ve açık tonlar bir arada bulunur. Bazı kontür paletlerinde, kontür tonlarının yanı sıra aydınlatıcı ya da allık da yer alabilir. Cildini aydınlatmak, gölgelendirmek ve cildine doğal bir ışıltı katmak için gereken tüm tonlara bir arada kavuşmak istiyorsan kontür paletlerini tercih edebilirsin.
Stick Kontür
Pratik ve hızlı bir kontür makyajı uygulaması için kontür stick’lerinden yardım alabilirsin. Çünkü stick kontür ürünleri bir uçları açık, diğer uçları ise koyu tonda olacak şekilde tasarlanır. Kremsi dokuları ciltte kolaylıkla dağılır. Böylelikle tek bir makyaj malzemesi kullanarak kontür makyaj uygulamasını sonlandırabilirsin.
Kontür Kalemi
Kontür kalemlerinin formu ve yapısı, stick kontür ürünlerine oldukça benzer. Ancak özellikle burun ya da dudak kontürü gibi daha detaylı uygulamalarda, ince uçlarıyla kontür kalemleri sana daha pratik bir makyaj deneyimi sunabilir.
Kontür Fırçası
Kontür makyaj uygulamasında kullandığın açık ve koyu tonları cildinde dağıtman gerekir. Bu sayede çok daha doğal bir görünüm yakalayabilir, makyajında uyumlu geçişler yaratabilirsin. Kontür fırçası çeşitleri sık ve yumuşak kıl dizilimine sahiptir. Fırçaların geniş açılı ve eğimli uçları sayesinde yüzünü kolaylıkla boyutlandırabilirsin.
Kontür Nasıl Yapılır?
Kontür makyaj uygulamasının temel mantığı, cildinde vurgulamak istediğin bölgelere açık, geri planda bırakmak istediğin bölgelere ise koyu ton uygulamaktır. Bu mantığı baz alarak yüzünü, burnunu ya da dudaklarını kontürleyebilirsin. Her makyajseverin yüz şekli ya da makyaj tarzı bir diğerinden farklı olabilir. Bu nedenle kontür makyaj tekniğini kendine göre uyarlamak sana kalmış. Aşağıda yüz, burun ve dudak kontürü uygulamalarının temel aşamalarından söz edeceğiz. Bu aşamaları doğrudan uygulayabilir ya da yüz şekline ve makyaj tarzına göre yaratıcılığını konuşturabilirsin.
Yüz Kontürü Nedir? & Nasıl Yapılır?
- Yüz kontürü uygulamasına makyaj bazı, fondöten ve kapatıcı kullandıktan sonra başlamalısın. Eğer makyajında bu ürünleri kullanmak istemiyorsan doğrudan kontür aşamasına geçebilirsin.
- Açık tonlu kontür ürününü göz altlarına, alnının ve burun kemiğinin ortasına, çenenin ve burnunun ucuna uygula.
- Koyu tonlu kontür ürünü ise saç çizginin bulunduğu hatta, burun kemiğinin dış hatlarına, elmacık kemiklerinin altına ve çene kemiği hattına uygula.
- Kontür fırçanı alarak önce açık tonları, daha sonra da koyu tonları dairesel hareketler eşliğinde dağıt.
- Son aşamada dilersen elmacık kemiklerinin üstünü, kaş altlarını ve burnunun ucunu aydınlat.
Burun Kontürü Nedir? & Nasıl Yapılır?
- Burun kontürü yaparak burnuna daha küçük, ince ve kalkık bir görünüm verebilirsin.
- Açık tonlu kontür ürünüyle burnunun ucundan kaşlarının ortasına kadar uzanan ve burun kemiğini takip eden düz bir hat oluştur.
- Koyu tonlu kontür ürününü burnunun her iki yanına uygula.
- Her iki tonu da nazikçe dağıt.
- Arzu edersen burnunun ucuna hafifçe aydınlatıcı uygula.
Dudak Kontürü Nedir? & Nasıl Yapılır?
- Açık tonlu kontür ürününü üst dudağının ortasını ve alt dudağının her iki yanını aydınlatmak için kullan.
- Çizdiğin ince hatları parmağınla ya da ince uçlu bir ruj fırçasıyla dağıtarak doğal bir görünüm yakala.
- Dilediğin tonda ruju ya da parlatıcıyı sürerek dudak makyajını tamamla.
- Daha kalıcı dudak kontürü uygulamalarına imza atmak için son aşamada dudak makyajının üstünden bir transparan pudrayla geçebilirsin.
Artık kontür makyaj tekniği hakkında tüm bilgilere sahipsin. İhtiyacın olan makyaj malzemelerine kavuşabilir ve cildinde yarattığın ışık oyunları eşliğinde kusursuz bir görünümün tadını çıkarmaya hazırlanabilirsin!