81 ilde mağazadan ÜCRETSİZ TESLİMAT fırsatı!
Gratis KartMağazalarımızYardım ve Destek
MarkalarKampanyalar
Gratis Beauty
  • 0

    Sepetin şu an boş

Otomatik tamamlama sonuçları mevcut olduğunda, incelemek için yukarı ve aşağı ok tuşlarını kullanın ve seçmek için girin tuşuna basın. Dokunmatik cihaz kullanıcıları, dokunarak veya kaydırma hareketleriyle keşfedebilirler
Otomatik tamamlama sonuçları mevcut olduğunda, incelemek için yukarı ve aşağı ok tuşlarını kullanın ve seçmek için girin tuşuna basın. Dokunmatik cihaz kullanıcıları, dokunarak veya kaydırma hareketleriyle keşfedebilirler

SOSYAL MEDYADA KULLANILAN 10 TERİM

Sosyal medyada en çok kullanılan 10 terim

Akıllı telefonların hakimiyetinde olduğumuz şu dönemlerde günümüzün %70’ini sosyal medyada harcadığımız bir gerçek. Hemen her gün bir fotoğraf paylaşmak, her anımızı hikaye olarak yayınlamak, her sıkıntımızı tweet’lemek, gündemi takip edip arkadaşlarımızın nerede olduğunu öğrenmek için dolaşmak, merak ettiğimiz insanlar hakkında bilgi almak için kullandığımız sosyal medya mecralarında ise bazen anlamlandıramadığımız terimlerle karşılaşıyoruz. Bazı terimleri Türkçeleştirmek mümkün olsa dahi hali hazırda orijinal dilinde ya da internet dili diye kabul edilen İngilizce kullandığımız terimlerin ne olduğunu merak ediyor musunuz? Hadi gelin sizler için hazırladığımız Internet ortamında karşılaştığımız 10 terimin ne olduğuna birlikte bakalım!

1. AKA

“As Known As” kelimesinin kısaltılmışı olan AKA, takma adını ya da unvanını belirtmek için kullanılıyor. Örneğin, Gratis AKA “Türkiye’nin ilk kişisel bakım marketi” gibi...

2. Algoritma

Instagram’ın devamlı değiştirdiği algoritma kavramı akıllarda soru işareti bırakıyor. Algoritma Makine öğrenmeye dayalı yapay zeka içeren bir sistem kodu olarak tanımlanabilir. Sizin hareketlerinize, beğenilerinize, takip ettiğiniz kişi ya da markalara uygun olarak size daha iyi hizmet etmesi için uygulamaya gerekli olan verileri sağlar.

3. Blogger

Blogger, blog tutan anlamına geliyor. Son yıllarda özellikle güzellik, moda, yeme-içme, seyahat ve lifestyle alanında blogger sayısı göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Makro ve Mikro olarak ikiye ayrılan blogger’ların ilk çıkış noktası blog olarak bilinen internet sitelerde yazılarıyla var olan, basit ve anlaşılır dil kullanarak bilinirlik elde etmelerine dayanıyor.

4. Caption

Instagram temelli bu terim, fotoğraf altına yazılan açıklama olarak bilinir. Zamanımızın getirisi olarak yazı okumama alışkanlığından ötürü basit bir emoji bile Caption olarak kabul edilebilir.

5. DM

Direct Message kelimesinin kısaltması. “Kişiye yollanan mesaj” ya da “direkt mesaj at” anlamlarında kullanılıyor.

6. Hashtag

Belirli bir konuda fotoğraf ve yazı paylaşıyorsanız o konuyu belirtmek için kullanılan simgeyi kelime önüne koyma yoluyla daha çok kişiye ulaşma amacı güder. # simgesini kullanarak takipçi listenizden daha fazla kişiye ulaşmanız için kullanılan kolay bir yol.

7. Meme

Komik bir kelime olarak karşımıza çıkan Meme (Mim diye okunur)’ler. Popüler kültürdeki bir konuya ya da güncel olaylara görsellerin üzerine yazı yazma yoluyla esprili bir dille yaklaşmanızı, komik bir dille ifade etmenizi sağlar.

8. Repost

Destek vermek amacıyla ya da beğeninizi kendi listenizle paylaşmak için herhangi bir kişiden fotoğrafı alıntıladığınızı belirten Repost kelimesi “Tekrar Paylaşmak” anlamına geliyor.

9. Story

24 saatte tükenen içeriklerden oluşan Story’ler artık hemen hemen tüm sosyal medya platformlarında var. Günlük tutma algısının güncel hali olarak bilinen Story’ler takipçilerinize hayatınızın bir parçasını sunma amacı taşımaktadır.

10. TBT

Throwback Thursday kelimesinin kısaltılmasından oluşan TBT, sadece Perşembe günleri geçmişten bir anı hatırlamanız ve onu takipçileriniz ile paylaşmanız mantığına dayanıyor.


Fotoğraflar: Getty Images Türkiye

Başa Dön